B i o g r a f i e

Belgische sopraan Deborah Cachet won de eerste prijs van de jury in de wedstrijd Concours International de Chant Baroque de Froville (Frankrijk - september 2015) en in april 2013 won ze zowel de eerste prijs van de jury als de publieksprijs in de wedstrijd New Tenuto georganiseerd door het Orkest der Lage Landen. In augustus 2017 was Deborah finaliste in de 8th International Singing Competition for Baroque Opera Pietro Antonio Cesti in Innsbruck.

Deborah zal deel uitmaken van de 9e editie van Le Jardin des Voix, het jong artiest programma van Les Arts Florissants. Ze zal de rol van Arminda op zich nemen in La Finta Giardiniera (Mozart) gedirigeerd door William Christie en Paul Agnew.

Deborah zong recentelijk de rol van La Statue in de barokopera Pygmalion van Rameau met Paul Agnew en Akademie für Alte Musik Berlin, de rollen van Dido en Didon in Purcell's Dido and Aeneas en Desmarest's Didon et Énee in een Europese tournee in het kader van de Académie Baroque d'Ambronay gedirigeerd door Paul Agnew, de rollen van Déjanire en La Lune in Le Ballet Royal de la Nuit gedirigeerd door Sébastien Daucé in de operahuizen van Caen, Versailles en Dijon. Ze zong Helena in A Midsummer Night's Dream (B.Britten) in de Opera van Tours gedirigeerd door Benjamin Pionnier, als Procri, Ninfa en Musa in Gli amori d'Apollo e di Dafne (Cavalli) in het festival voor oude muziek in Innsbruck en was te horen als Alphise in een concertversie van Les Boréades (Rameau) in het festival voor oude muziek Utrecht met Vaclav Luks en zijn Collegium 1704.

 

Deborah was in de zomer van 2015 te gast in de abdij van Royaumont (Frankrijk) waar ze de rol van Cherubino zong in Le Nozze di Figaro (W.A.Mozart) onder leiding van René Jacobs.
In november 2015 werkte ze er aan Bachcantates met Raphaël Pichon en Christian Immler.

 

Ze zong Venus in de barokopera Venus & Adonis (John Blow) onder leiding van Nicolas Achten met Muziektheater Transparant, Barbarina in Le Nozze di Figaro (W.A.Mozart) onder leiding van Jonathan Cohen met de Dutch National Opera Academy (DNOA) en Morgana in Händel's Alcina onder leiding van Kenneth Montgomery.

Als soliste werkte Deborah reeds samen met ensembles als Pygmalion, Akademie für Alte Musik Berlin, Correspondances, Le Poème Harmonique, Scherzi Musicali, L'Achéron en Clematis.

 

Deborah is te horen op verschillende cd opnames, oa. op Stravaganza d'Amore van Ensemble Pygmalion (Raphaël Pichon) en op La Maddalena (A. Bertali), Petits Motets II (J.H.Fiocco) en Dialoghi Amorosi (Sances) van Scherzi Musicali (Nicolas Achten). Ze zong recentelijk voor de opname van het programma Breve e la vita Nostra met Le Poème Harmonique (Vincent Dumestre). Deze cd zal uitkomen in 2019.

In het seizoen 2018 - 2019 zal Deborah oa. te horen zijn in les Leçons de ténèbres (Charpentier en Couperin) met Christophe Rousset en Les Talens Lyriques, in de kersttournee  'Een Franse Kerst' (Charpentier) met Reinoud Van Mechelen en A Nocte Temporis en in verschillende concerten met ensembles als Les Arts Florissants, Le Poème Harmonique, Scherzi Musicali, Ensemble Correspondances en Les Muffatti.

Deborah volgde verschillende masterclasses bij Udo Reinemann, Emma Kirkby, Margreet Honig, Ira Siff, Raúl Giménez, Timothy Nelson, Jeannette Fischer, Maarten Koningsberger, Annie Franz en Margarida Natividade.

 

Deborah studeerde in het Lemmensinstituut bij Gerda Lombaerts en Dina Grossberger waarna ze haar studie vervolgende aan het Conservatorium van Amsterdam bij Sasja Hunnego.

 

Momenteel werkt Deborah aan haar vocale techniek met Rosemary Joshua.